Plantorama løfter sløret for det nye havecenter i Hørsholm

Kilde: Epicent.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Torsdag 10. december markerede Plantorama rejsegilde i Hørsholm. Med ny restaurant og legeområde bliver det et oplevelsescenter for hele familien, og bæredygtighed gennemsyrer hele forretningen.

Torsdag den 10. december markerede Plantorama i Hørsholm rejsegilde, hvor administrerende direktør Peter Vang Christensen traditionen tro takkede håndværkere, arkitekter og andre, der har arbejdet på byggeriet af det nye 8800 kvadratmeter store havecenter for indsatsen. Med det nye center, der byder på nyt restaurantkoncept og legeområde, hæver Plantorama barren med hensyn til bæredygtighed blandt andet med energibesparende lys, solcelleanlæg og ved at genanvende regnvand.


Ifølge administrerende direktør Peter Vang Christensen er centerets størrelse og ambitiøse klimatiltag dog blot enkelte af mange overraskelser, der vil få kunderne til at spærre øjnene op, når centeret slår dørene op til foråret.

"Afhængigt af hvor i centeret, man opholder sig, bliver der afspillet forskellige lydscenarier, som er med til at skabe en helt særlig stemning, i den enkelte afdeling. På den måde bliver det en virkelig spændende oplevelse, når man bevæger gennem butikken", fortæller Peter Vang Christensen. 

Mere end et havecenter
I det nye center i Hørsholm lancerer Plantorama også et nyt restaurantkoncept, som fra første færd er tænkt ind i et overordnet oplevelseskoncept. 

"Vi er ikke bare et havecenter længere, men derimod et hyggeligt sted, hvor man sammen med hele familien kan bruge masser af tid og få mange gode oplevelser. I Hørsholm kommer der både restaurant og corona-sikret legeområde – der er meget for såvel børn som voksne", siger Peter Vang Christensen.


Hæver barren for bæredygtighed
Overalt i den nye Plantorama i Hørsholm skal der bruges LED-lys, og størstedelen af elforbruget bliver dækket af to store solcelleanlæg. I vandtanke under jorden med en samlet kapacitet på 600 kubikmeter opsamles regnvandet fra tagene, som efterfølgende bruges til at vande de mange planter i havecentret. 

"Med vores nye havecenter i Hørsholm sætter vi barren for bæredygtighed ekstremt højt. Det kommer alle nye Plantoramacentre til at skulle efterleve i fremtiden, og samtidig er miljømæssige forbedringer undervejs i de nuværende centre. For eksempel sætter vi solceller på samtlige bygninger henover de næste par år" siger Peter Vang Christensen.

Mød redaktionen
Profilbillede
Rebecca Sejer Werge redaktion@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Flere artikler