Nu åbner Varmepumpepuljen 2024: Tjek, hvor du kan få tilskud i Hørsholm

Karsten Janum, BBA Certificeret Energivejleder hos Bedre Bad - Bedre Energi i Hørsholm.
Profilbillede
dato

Energistyrelsen har netop åbnet for en ny pulje med tilskud til varmepumpe. Men hvorvidt man kan søge puljen, afhænger af fjernvarmeforholdet på adressen. Lokal ekspert fra Hørsholm giver sine bedste råd. 

Varmepumpepuljen i 2024 er netop åbnet for ansøgninger, og i år kan der søges om op til 27.000 per husstand. Det kræver dog, at boligen, der søges varmepumpetilskud til, ikke befinder sig i et område, hvor der er indlagt fjernvarme eller er planer om det – og i Hørsholm Kommune varierer det fra den ene matrikel til den anden.

Fjernvarme eller ej

Førend varmepumpepuljen kan søges, skal man undersøge, om man bor i et område, hvor der er lagt ud til fjernvarme, eller hvor der er planer om det inden for nær fremtid. Foto: Karsten Janum, BBA Certificeret Energivejleder hos Bedre Bad - Bedre Energi i Hørsholm.

– Det er ikke alle steder i kommunen, der er lagt ud til fjernvarme eller er planer om det, og hvis man vil søge tilskud til varmepumpe, skal man bo i et fjernvarmefrit område. Det er man derfor nødt til at undersøge på forhånd, siger Karsten Janum, der er BBA Certificeret Energivejleder hos Bedre Bad - Bedre Energi i Hørsholm.

Fjernvarmeforholdene for ens område kan findes på kortet på Plandata.dk

Billigere at skifte om sommeren

Varmepumpepuljen er en del af bygningspuljen, der i 2024 er sat til 315 millioner kroner, og heraf er det meningen, at omtrent 70 procent skal fordeles til varmepumpepuljen. Ifølge Karsten Janum kan der være mange gode grunde til at skifte til varmepumpe, og sommeren er en af dem.

– Selvom mange af naturlige årsager tænker mere over varmeregningen i de kolde måneder, så er sommeren og det meget tidlige efterår klart det bedste tidspunkt at få installeret en varmepumpe. Installerer man først om vinteren, skal der etableres midlertidig energikilde under installation af varmepumpen, derfor gør udskiftning af varmekilde om sommeren det lettere og dermed også billigere for forbrugeren, siger Karsten Janum og tilføjer:

– Varmepumpen kan jo kombineres med flere forskellige varmesystemer. Så når man skal vurdere, om det er en fornuftig løsning, anbefaler jeg altid, at vi gennemgår hele huset og undersøger, hvordan vi får den optimale varmeudnyttelse og en sund varmeøkonomi.


Foto: PR // Ligger din bolig inden for det mørkegrønne eller grønt skraverede felt, er der fjernvarme eller planer om det i området, og puljen kan derfor ikke søges. Er boligen derimod i det gule, grønne eller lilla skraverede område, kan puljen søges. 

Sådan søger du

Varmepumpepuljen kan søges via Energistyrelsens hjemmeside og følgende krav skal være opfyldt:

  • Varmepumpen skal installeres på en selvejet helårsbolig.
  • Varmepumpen skal erstatte et oliefyr, gasfyr, elvarme eller biokedel – eksempelvis træpillefyr.
  • Boligen må ikke ligge i et område, hvor der i forvejen er fjernvarme eller planlagt fjernvarme. Info derom kan findes på kan ses på plandata.dk
  • Installation af varmepumpe må først ske efter ansøgning om tilskud.
  • Tilskud skal søges til enten en luft-til-vand-varmepumpe eller en væske til vand-varmepumpe – også kaldet jordvarme.
  • Installationen skal foretages af en VE-godkendt installatør

Bedre Bad & Bedre Energi er en landsdækkende kæde af VVS-installatører, der er eksperter i energiløsninger som fjernvarme, naturgas, pillefyr, varmepumpe, jordvarme, solvarme samt i generelle energiforbedringer og energibesparelser i boligen. Læs mere på:www.bedrebad.dk

Kilde: Pressemeddelelse fra Bedre Bad - Bedre Energi
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.