Blå Kors indgår samarbejde om tøjsortering med Hørsholm Kommune

Blå Kors Danmark åbner en tøjsorteringscentral i samarbejde med kommunerne Fredensborg og Hørsholm til gavn for borgere på kanten af arbejdsmarkedet og Blå Kors' brugere. (Foto: Blå Kors Danmark)
dato

Blå Kors Danmark åbner en sorteringscentral i samarbejde med kommunerne Fredensborg og Hørsholm. Det vil øge omsætningen i hjælpeorganisationens genbrugsbutikker og skabe arbejde til borgere på kanten af arbejdsmarkedet.

Tirsdag den 7. maj åbner Blå Kors Danmark en tøjsorteringscentral i samarbejde med Fredensborg og Hørsholm Kommuner.

Sorteringscentralen har kørt som et pilotprojekt siden januar 2024, og det har vist sig at være så meningsfuldt for alle parter, at centralen nu åbner officielt. Det sker med besøg af repræsentanter fra Blå Kors, de respektive kommuner og lokale politikere. I det daglige bliver det kommunernes opgave at drive sorteringscentralen.

Hos Blå Kors glæder chef for Blå Kors Genbrug Anders Christensen sig over samarbejdet:

”Det er fantastisk at stå sammen som NGO og to kommuner med et fælles mål om at skabe meningsfuld beskæftigelse til borgere på kanten af arbejdsmarkedet. Samtidig får vi sorteret endnu mere tøj til vores butikker, hvilket vil øge omsætningen, så Blå Kors kan hjælpe endnu flere udsatte børn, unge og voksne i Danmark,” siger Anders Christensen.

Meningsfuldt samarbejde
I de to kommuner er de ligeledes glade for samarbejdet, der giver beskæftigelse til borgere fra kommunernes jobcentre, som for eksempel er førtidspensionister, ledige eller i ressourceafklaringsforløb.

"Det glæder mig oprigtigt, at vi i Hørsholm kan bidrage til dette spændende samarbejde ved at stille vores faciliteter og medarbejdere til rådighed. Jeg ser flere gode grunde til, at samarbejdet giver mening: Vi arbejder på tværs af kommuner og sektorer, tilbyder jobtræning til vores ledige borgere, prioriterer bæredygtighed gennem sortering og genbrug af tøj, og hele projektet vil være til gavn for børn fra udsatte miljøer. Desuden åbner dette samarbejde op for spændende nye opgaver og samarbejdspartnere for kommunens ansatte. Jeg er overbevist om, at det vil blive en succes," siger Henrik Klitgaard (R), viceborgmester, formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.

Han bliver bakket op af Lars Søndergaard, som er udvalgsformand for Arbejdsmarked og Erhverv i Fredensborg Kommune:

”Vi har borgere i begge vores kommuner, som af mange forskellige årsager har haft svært ved at finde deres plads på arbejdsmarkedet. De borgere vil vi meget gerne hjælpe. I første omgang ved at give dem adgang til et arbejdsfællesskab, hvor der både er stor forståelse og erfaring med deres udfordringer. Derfor er vi yderst tilfredse med det nye samarbejde med Blå Kors og ser frem til at følge det,” siger han.

Overskud til udsatte
Et sted mellem 15-25 borgere fra jobcentrene er beskæftiget med arbejde på sorteringscentralen. Når tøjet er hængt på bøjler, dampet og sat på tøjstativer, bliver det leveret til Blå Kors’ genbrugsbutikker i Roskilde, Rødovre og Hillerød. Blå Kors ønsker i den kommende tid at finde egnede butikslokaler i de to kommuner, hvor tøjet kan sælges, ligesom der søges efter gode steder at opstille nye tøjcontainere.

Overskuddet fra Blå Kors’ genbrugsbutikker går til at hjælpe udsatte børn, unge og voksne i Danmark.

I 2023 fik 17.500 børn, unge og voksne hjælp gennem Blå Kors’ sociale tilbud.

Kilde: Blå Kors Danmark
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.