Socialrådgiver søges til Udlændingecenter Ellebæk, Institution Nordøstsjælland og Bornholm i Kriminalforsorgen Hovedstaden

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Har du lyst til et alsidigt og spændende job, som indebærer at man forener indsatser og samarbejde med henblik på at opnå et værdigt og ordentligt ophold for frihedsberøvede i Udlændingecenter Ellebæk? Har du særlig interesse for at arbejde med mennesker i en vanskelig situation, hvor sproglige og kulturelle forskelle ofte udfordrer? Så er den nyoprettede stilling som socialrådgiver hos os måske noget for dig.

En stilling som socialrådgiver i Udlændingecenter Ellebæk er ledig med tiltrædelse snarest muligt.

Om Udlændingecenter Ellebæk
I Udlændingecenter Ellebæk gennemfører vi beslutninger om frihedsberøvelse efter Hjemrejselovens regler, og gennem et værdigt, ordentligt og humant ophold medvirker vi til at begrænse de almenmenneskelige og personlige ulemper, der følger af frihedsberøvelsen. Udlændingecenter Ellebæks belæg består af udlændinge, der er frihedsberøvet efter Hjemrejseloven, mens deres sag behandles af Hjemrejsestyrelsen med henblik på evt. udsendelse.

De frihedsberøvede er repræsenteret ved en lang række nationaliteter og befinder sig ofte i en uafklaret og vanskelig situation, som kræver en særlig hensyntagen. Hertil kræver sproglige og kulturelle forskelligheder, at der tages hensyn i kommunikationen og herunder brug af tolk.

I forhold til kriminalforsorgens øvrige institutioner adskiller Udlændingecenter Ellebæk sig ved, at man som udgangspunkt alene huser udlændinge, der er frihedsberøvede i henhold til Hjemrejselovens regler om frihedsberøvelse.

Der er i øjeblikket ca. 55 ansatte, hvoraf størstedelen er fængselsbetjente. Herudover er der ansat ledelse, kontorpersonale, værkmestre, pædagogiske assistenter og lærere, ligesom der er sygeplejersker og læge fra Sundhedsenheden i Kriminalforsorgen Hovedstaden.

Om stillingen
Stillingen som socialrådgiver er nyoprettet. Du har derfor god mulighed for at sætte dit eget præg på stillingen og dens indhold. Blandt de opgaver, du vil skulle varetage, er f.eks. at:

  • sikre den gode modtagelse i et tæt samarbejde med Udlændingecenter Ellebæks fængselsbetjente
  • udarbejde handleplaner for de varetægtsfængslede udlændinge, der afventer hjemsendelse
  • koordinere og styrke samarbejdet med civilsamfundet, herunder f.eks. Røde Kors
  • arrangere og gennemføre individuelle og gruppebaserede aktiviteter med frihedsberøvede, herunder f.eks. undervisning i kulturforståelse mv.
  • formidle kontakt og medvirke til at misbrugsbehandling iværksættes, når tilbud om social misbrugsbehandling er relevant
  • være ressourceperson i forhold til mistanke om menneskehandel
  • være sparringspartner for kolleger vedrørende udvisningsdømte indsatte.
Arbejdet foregår i et tværfagligt miljø, og dine nærmeste samarbejdspartnere vil være pædagogiske assistenter, fængselsbetjente, værkmestre og sundhedspersonale.

Da du er den eneste socialrådgiver i institutionen, lægger vi særlig vægt på, at du trives i et tværfagligt miljø og formår at løse opgaverne inden for dit fagfelt på selvstændig vis. Der vil være mulighed for at etablere netværksgrupper med socialrådgivere på andre matrikler med henblik på faglig sparring. Det er et krav, at du deltager i supervision.

Om dig
Vi lægger derudover vægt på, at du:

  • er uddannet socialrådgiver eller lignende
  • kan arbejde selvstændigt og at du samtidig er opsøgende i forhold til at søge sparring
  • har et menneskeligt overskud og er i stand til at håndtere mennesker i krise/konflikter
  • det er en fordel, men ikke et krav, at du har kendskab til kriminalforsorgens klientsystem
  • har gode samarbejdsevner
  • fungerer godt i en tværfaglig medarbejdergruppe med mange arbejdsopgaver og nye tiltag.
Arbejdet med de frihedsberøvede forudsætter, at du behersker engelsk som sprog. Hvis du derudover kan kommunikere på flere sprog, vil det være en fordel.

Du vil referere til enhedschef Michael Kaj Jensen.

Om Institution Nordøstsjælland og Bornholm
Institution Nordøstsjælland og Bornholm er en del af Kriminalforsorgen Hovedstaden og består af fem matrikler: Udlændingecenter Ellebæk, Udrejsecenter Sjælsmark samt Hillerød, Frederikssund og Bornholm arrester.

Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelse og aflønning sker efter gældende LC/CO10-fællesoverenskomst og organisationsaftalen for socialrådgivere i staten.

For allerede ansatte tjenestemænd i staten kan der være mulighed for at bevare din tjenestemandsansættelse.

Stillingen er til besættelse snarest muligt.

Stillingen er en fast fuldtidsstilling med en gennemsnitlig arbejdstid på 37 timer.

Du skal deltage i et internt obligatorisk tredages internatkursus for civile medarbejdere (ICN).

Ansættelsesområdet er kriminalforsorgen

Arbejdsstedet er Udlændingecenter Ellebæk, Ellebækvej 13A, 3460 Birkerød.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du i forbindelse med en evt. samtale giver dit samtykke til, at kriminalforsorgen må indhente oplysninger om dig i det Centrale Kriminalregister.

Søg stillingen
Du søger stillingen via knappen "Søg stillingen”.

Ved at søge elektronisk sikrer du, at ansøgningen modtages korrekt og dermed, at du kommer i betragtning til den ledige stilling.

Ansøgning, CV, dokumentation for uddannelse og forudgående erfaring samt andet relevant materiale skal være modtaget i rekrutteringssystemet senest torsdag den 22. juni 2023.

Ansættelsessamtalerne forventes at foregå i uge 26.

Hvis du indkaldes til samtale, bedes du til samtalen medbringe identifikation f.eks. pas eller kørekort.

Yderligere oplysninger
Hvis du vil vide mere om stillingen eller Ellebæk, er du velkommen til at kontakte enhedschef Michael Kaj Pihl Jensen på tlf. 7255 7910 eller institutionschef Louise Faltum Morton på tlf. 7255 4650.

Om Kriminalforsorgen Hovedstaden
Kriminalforsorgen Hovedstaden består af Områdekontoret i København, Ungekriminalforsorgen, et åbent fængsel, et udrejsecenter, et udlændingecenter, otte arresthuse, fem afdelinger i friheden samt tre udslusningsfængsler, som geografisk ligger i Københavnsområdet, Nordsjælland, på Bornholm og Færøerne.

Området har ca. 1250 ansatte, fordelt på fængselsbetjente, værkmestre, institutionsmedarbejdere, socialrådgivere, lærere, sundhedsfagligt personale, pædagogiske assistenter, køkkenmedarbejdere, servicemedarbejdere, akademikere og administrative medarbejdere.

For yderligere information om kriminalforsorgen henvises til hjemmesiden www.kriminalforsorgen.dk

Kriminalforsorgen Hovedstaden opfordrer alle interesserede – uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold – til at søge stillingen.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Hørsholm Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Udlændingecenter/udlændinge-enhed Ellebæk, Ellebækvej 13 A, 3460 Birkerød

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 22-06-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=5001&ProjectId=169872&DepartmentId=8534&MediaId=2733&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5849145

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet